У Львові курсант військового коледжу звинуватив інших курсантів у систематичному зґвалтуванні

За це отримав покарання

Фото ілюстративне

У Львові суд визнав винним молодика у неправдивому повідомленні про статевий злочин. Про це йдеться в оприлюдненому вироку, пише lviv.media

Нещодавно, 22 грудня Франківський районний суд міста Львова виніс вирок курсанту військового коледжу Микиті Т., уродженцю Херсону.

Молодик неправдиво звинуватив чотирьох інших курсантів того ж закладу у тому, що вони впродовж декількох місяців ґвалтували його,

Про, начебто, вчинений проти нього злочин курсант повідомив у травні 2023 року. Він розповів правоохоронцям, що з січня до березня 2023 року четверо курсантів 3-го курсу відділення підготовки військового коледжу неодноразово ґвалтували його у казармі, у кімнаті для вмивання та у спальні.

Однак, під час перевірки цих свідчень, з’ясувалося, що курсант вигадав історію про зґвалтування.

Згодом хлопець зізнався, що усе розказане було неправдою.

Курсанта Микиту Т. визнали винним у неправдивому повідомленні про злочин.

Суд призначив йому обмеження волі на два роки з іспитовим строком тривалістю в рік.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом тридцяти днів з дня його проголошення, з підстав, передбачених статтею 394 КПК та з урахуванням обмежень, визначених частиною 2 статті 473 КПК.

Читайте також: у Львові курсант ЛьвДУВС стріляв з автомобіля військовослужбовця (ОНОВЛЕНО)

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена