У Львові лікарі надають допомогу жінці з дітьми, які дивом врятувалися з палаючої автівки під Гостомелем

Поранена жінка зуміла врятувати малюка своїх друзів, які загинули на її очах

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

У Львові лікарі надають допомогу мешканці Київщини, яка врятувалася з палаючої автівки під обстрілом російських військ.

Як повідомляється на сторінці Першого територіального медичного об’єднання міста Львова у «Facebook», їхню автівку обстріляли під Гостомелем. З шести пасажирів вдалося вижити лише трьом: Лесі та двом діткам. У неї — вогнепальне поранення кисті руки, у 10-місячної Кіри — три осколки у ніжці.

За декілька годин до того чоловік Артем посадив Лесю та крихітну донечку у авто з друзями у Демидові на Київщині, аби вони врятувалися. Сам залишився допомагати з евакуацією місцевих.

Троє друзів загинули на місці. Леся ледь встигла вибратися з палаючої автівки і дістати звідти свою малечу та 3-річного сина подруги. У Кіри було три металеві уламки у стопі, у самої Лесі — розтрощена кисть руки, хлопчик не постраждав.

Жінку з дітьми прихистила сім’я із сусідньої Гаврилівки. Під звуки сирен вони просиділи всю ніч у підвалі, а зранку рятувальники забрали їх у Бородянку, де жінці та дівчинці надали першу медичну допомогу.

Через 10 днів після обстрілу жінка з дітьми приїздить до Львова і звертається по допомогу у Перше медоб’єднання Львова. У Дитячій лікарні Кіра проходить інтенсивне антибактеріальне лікування, протизапальну терапію, їй обробляють рани. Медики з радістю констатують: уламки не загрожують життю дитини і не завдадуть шкоди руху стопи і росту дитини у майбутньому.

Тим часом у 8-лікарні нашого медоб’єднання лікарі роблять усе можливе, аби зберегти функцію кисті у Лесі. Усі кістки кисті в жінки розтрощені. Одного пальця немає. Спеціалісти мікрохірургії кисті фактично складають заново пальці матері. Попереду — ще низка оперативних втручань для відновлення функцій руки.

«Та головне — усі живі й в безпеці. А ще у Львові Леся з донечкою нарешті зустрілися з Артемом. Після пережитого чоловік дякує Богові за те, що зберіг найрідніших для нього людей, і не може пояснити собі: навіщо росіяни стріляли у мирних людей», — зазначається у повідомленні.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також