У Львові лікарі виходили немовля, яке народилося із вагою менше 1 кілограма (ФОТО)

Хлопчик народився на 28 тижні вагітності з масою тіла 960

ФОТО: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

У Львові лікарі два місяці виходжували хлопчика, який народився із вагою 960 грамів на 28 тижні вагітності. Стан новонародженого був дуже важкий. Про це повідомили у Львівському обласному перинатальному центрі.

Мама хлопчика з 25 тижня вагітності перебувала у відділенні екстрагенітальних захворювань та акушерської патології, де лікарі робили все можливе для продовження вагітності. На 28 тижні жінці провели кесарський розтин. Стан новонародженого хлопчика був дуже важкий.

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

«В операційній лікарі провели реанімаційні заходи для стабілізації стану дитини. Далі немовля в умовах транспортного кювеза з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, терміново госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Дитина перебувала на апараті штучної вентиляції легень, безоплатно отримувала усі медичні препарати», – розповіли деталі медики.

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

На 30 день життя хлопчика перевели на другий етап виходжування. Стан дитини все ж був важким, були дихальні розлади.

«Малюк отримував тривалу респіраторну підтримку через високопотокові канюлі. Було проведено комплекс обстежень: нейросонографія, ехокардіографія, УЗД органів черевної порожнини та нирок. За динамікою стану дитини спостерігали суміжні спеціалісти: дитячий невролог, офтальмолог, реабілітолог. Хлопчик отримав курс лікувального масажу, процедури Baby-SPA», – йдеться в повідомленні центру.

Фото: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

ФОТО: Львівський обласний клінічний перинатальний центр

Раніше повідомляли: у львівському пологовому народився хлопчик-богатир (ФОТО)

На 45 добу життя хлопчика перевели на спільне перебування з мамою, а на 60 добу виписали додому з вагою 2300 грамів і зростом 40 см. Надалі за дитиною спостерігатиме педіатр.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також