У Львові лікарі виправили ваду дівчинці, яка народилася з шістьма пальцями (ФОТО)

Перше медоб’єднання Львова розпочало новий етап розвитку дитячої мікрохірургії кисті.

Фото: Перше територіальне медичне об'єднання міста Львова

Львівські лікарі виправили серйозну ваду у дівчинки, яка народилася з зайвим пальцем. Дитина з’явилася на світ із шістьма пальчиками на руці. Зайвий — між великим та вказівним маленькій Владі видалили одразу після народження. Однак великий палець був деформованим. Так дитина прожила 5 років і лише нині позбулася проблеми. Про це повідомили у Першому медоб’єднанні Львова розпочало новий етап розвитку дитячої мікрохірургії кисті.

Владочці потрібне було хірургічне втручання. Відтак, Ірина Гарбузняк і спеціалісти Дитячої лікарні Першого медоб’єднання Львова виконали пластичну операцію з корекції післяопераційного рубця та коригуючу остеотомію для відновлення нормального положення кістки пальця та його функцій.

Усе минуло успішно. Вже через місяць дівчинка зможе зняти гіпсову пов’язку. Після цього її пальчик працюватиме як слід.

Фото: Перше територіальне медичне об’єднання міста Львова

У лікарні зазначають, що вади верхніх кінцівок в Україні не рідкість. Одне із півтисячі малят в Україні щороку народжується із деформацією верхньої кінцівки.

Лише лікарка Ірина Гарбузняк щороку оперує близько 150 діток із такими вадами.

Окрім того Перше медоб’єднання Львова розпочало новий етап розвитку дитячої мікрохірургії кисті. 15 проконсультованих пацієнтів, два оперативні втручання та ще п’ять запланованих на наступний місяць.

Такий результат триденного візиту до нас колеги з Харкова Ірини Гарбузняк, ортопед-травматолога, дитячого хірурга кисті, наукової співробітниці відділення дитячої ортопедії Інституту патології хребта та суглобів імені М. І. Ситенко НАМН України.

За цей час вдалося проконсультувати діток із найскладнішими деформаціями верхніх кінцівок та загальною ортопедичною патологією.

Серед них: артрогрипоз, вроджена променево-ліктьова косорукість, розщеплена кисть. Також привозили малюків із наслідками пологового параліча і ДЦП, післятравматичними та післяопіковими ускладненнями.

Фото: Перше територіальне медичне об’єднання міста Львова

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також