У Львові медики перезапустили серце 101-річної жінки

Жінка хоче дочекатися перемоги України!

У Львові 101-річну Марію швидка доправила до лікарні святого Пантелеймона Першого медоб’єднання у надважкому стані.

Її тиск був критичним – 40/20 мм рт.ст., пульс до 20 ударів на хвилину.

Марії Оробець стало погано два тижні тому. Вночі сильно запаморочилося в голові, бабусю кинуло у піт, і вона не могла підвестися з ліжка. Пані Марія покликала на допомогу онуку, яка одразу викликала швидку.

Все своє життя бабуся важко працювала на полях та ніколи не скаржилась на здоров'я. 16 років тому вона вперше звернулась за медичною допомогою. І після низки обстежень їй діагностували AV-блокаду. Це – різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину.

Спеціалісти встановили їй кардіостимулятор. Відтоді пристрій, що працює як комп’ютер, генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м'яза. Через сім років його замінили на новий. Однак він теж своє відпрацював. Відтак пані Марію знову в надважкому стані та з низькою частотою серцевих скорочень швидка доправила до львівської лікарні. І після наданої допомоги, уже на третій день після оперативного втручання, бабуся поїхала додому.

«Бажаємо пані Марії багато часу бавити правнуків і здійснити головну мрію – дочекатися перемоги України», - зазначають у Першому ТМО.

Раніше, у Львові прооперували жінку із загадковою хворобою.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт