У Львові на хабарі затримали професора ВНЗ (фото)

PM340image002
PM340image002

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими Львівщини за процесуального керівництва прокуратури викрили завідуючого кафедрою одного із вищих навчальних закладів, який налагодив корупційну схему незаконного збагачення. Про це інформує Відділ комунікації поліції Львівської області за матеріалами Управління захисту економіки у Львівській області.


Зловмисник вимагав у студента 400 доларів США та 3 000 гривень за сприяння в успішному захисті дипломної роботи. Правоохоронці затримали освітянина у службовому кабінеті під час отримання обумовленої суми коштів.


Було встановлено, що він і раніше вимагав  «подяки» за сприяння у вирішенні аналогічних питань. Правоохоронцями задокументовано отримання посадовцем неправомірних вигод на загальну суму у понад 100 тисяч гривень.


Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі  на  строк  від п’яти до десяти років  з  позбавленням  права  обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.


Освітянин затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування.


varta1.com.ua: Новини