У Львові на лінію виїхав новий трамвай «Електрон»

Трамвай «Електрон» T5L641 – це п’ятисекціний однопросторовий комфортний вагон

Фото з Telegram-каналу Ігоря Зінкевича

У Львові на лінію виїхав новий трамвай «Електрон». Cьогодні він курсує на маршруті № 9 – «Торф’яна - Залізничний вокзал» – у режимі «обкатка із пасажирами». Про це повідомив депутат ЛМР, голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Ігор Зінкевич у Telegram

Від завтра трамвай працюватиме на маршруті № 8 – «Площа Соборна - Вернадського». У ньому може поміститися 250 пасажирів.

«Вагон має систему кондиціонування, з пониженим рівнем вібрації та шуму. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та людей з обмеженою здатністю пересування», - йдеться у дописі.

Цієї весни Львів випустить на рейс ще один, десятий «Електрон».

У ЛКП «Львівелектротранс» додали, що трамвай «Електрон» T5L641 – це п’ятисекціний однопросторовий комфортний вагон із системою кондиціонування салону і кабіни водія, з пониженим рівнем вібрації та шуму, технічний рівень якого відповідає сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. Широкі двері і низький рівень підлоги вагону дозволяють прискорити швидкість посадки-висадки пасажирів, особливо зручні для пасажирів з дітьми та людей з обмеженою здатністю пересування.

Кількість місць для сидіння – 58.

Підлога вагону в зоні дверей салону обладнана системою підігріву, що виключає обмерзання та намерзання снігу в зимовий період. Спеціальне покриття вікон зберігає тепло у холодну пору року і відбиває ультрафіолетові промені сонця у спеку.

Трамвай обладнаний зовнішніми та внутрішніми відеокамерами панорамного огляду: пасажирського салону, майданчиків поблизу пасажирських дверей та зон позаду вагона, що забезпечують ширшу зону оглядовості та контроль водія за дорожньою ситуацією, посадкою-висадкою пасажирів.

Зазначимо, що дев’ятий, передостанній із передбачених п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв марки «Електрон», Львів отримав минулого місяця.

Контракт на постачання цих трамваїв ЛКП «Львівелектротранс» уклало у вересні 2020 року. Угода передбачає і купівлю обов’язкових запчастин та витратних матеріалів, обладнання та інструментів для технічного обслуговування та ремонту вагонів. Відповідно до графіку, планувалось, що перше отримання трамваїв відбудеться у червні 2022 року, проте перші три трамваї місто отримало швидше – у грудні 2021 року. Ще три трамваї були доставлені у 2022 році, та два – у 2023 році.

Читайте також: Львовом почав курсувати другий п’ятисекційний «Електрон»

Останній, десятий, трамвай місто очікує отримати цієї весни.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також