У Львові на три роки ув’язнили охоронця нічного клубу в центрі міста, за ненавмисне вбивство екс-учасника АТО (ФОТО)

96ec9b9fb8f97d688ed4ca6f0026288f_5bfe512a164f7
96ec9b9fb8f97d688ed4ca6f0026288f_5bfe512a164f7

У четвер, 22 листопада, судді Львівського апеляційного суду скасували вирок Галицького райсуду міста щодо звільнення від покарання охоронця-стажера нічного клубу «888», який з необережності вбив одного із відвідувачів закладу.


Відповідне рішення опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень, інформує сайт «032.ua».


Нагадаємо, що мова йде про вбивство, яке сталося у ніч на 22 червня 2015 року, поблизу нічного клубу-караоке «888», що на площі Данила Галицького, 1.


У ту ніч до закладу, разом із друзями, завітав 28-річний львів’янин Сергій Трощилов, який нещодавно повернувся із зони АТО. Як розповідала тоді мама Сергія Надія Михайлівна, серед охоронців у ту зміну працював знайомий її сина. Вони вийшли на двір поговорити, а згодом до них приєднався другий охоронець.


«Що саме там між ними сталося, мені достеменно невідомо. Сергія чи вдарили, чи штовхнули. Він впав і вдарився потилицею об бордюр», — розповідала Надія Михайлівна.




[caption id=«attachment_92580» align=«alignnone» width=«768»] Фото: «Варта 1»[/caption]

Після цієї сутички Сергій повернувся у приміщення клубу, а згодом, через біль голови поїхав додому.


«Вдома Сергій з’явився близько 03.30 год. і відразу ліг спати. Я його не будила, бо думала, що може він хоче виспатись, адже практично всю ніч гуляв із друзями. Я була в ліжку десь до 13 години. Увесь цей час Сергій спав, я чула його дихання із сусідньої кімнати. Він ще тоді чомусь важко дихав, я встала, поправила йому подушку, намазала ніс м’ятою й пішла годувати бабусю. Коли я повернулася до Сергія, це було десь о 13.20 год., він вже не дихав»,— пояснювала мама Сергія.


Під час засідання у Галицькому районному суді Львова, охоронець пояснив, що вдарив Сергія ненавмисно, щиро розкаюється у своєму вчинку і просить, аби його суворо не карали. У підсумку, суд призначив охоронцю два роки умовно, аргументуючи своє рішення тим, що чоловік вбив відвідувача ненавмисно. Суд, також, вирішив, що обвинувачений має сплатити 205 тисяч гривень матеріальної шкоди сім’ї загиблого.


Втім, на вирок Галицького суду були подані одразу три апеляційні скарги: адвокат обвинуваченого просив зменшити розмір виплати матеріальної шкоди, прокурор клопотав про 3 роки позбавлення волі, а мати померлого Сергія Трощилова просила збільшити розмір моральної шкоди до 1 мільйона гривень і ще додатково стягнути з овбинуваченого 135 тисяч гривень. 


22 листопада Апеляційний суд скасував рішення Галицього суду та призначив нове покарання. Так, обвинуваченого у вбивстві охоронця-стажера ув’язнили на 3 роки, позов про відшкодування матеріальної шкоди матері загиблого задовольнили частково, зобов’язавши обвинуваченого сплатити 13,3 тисячі гривень. 


Крім того, суд залишив у силі цивільний позов щодо виплати моральної компенсації у розмірі 100 тисяч гривень. 

varta1.com.ua: Новини