У Львові на відкритій дискусії обговорили проблеми безпеки на дорозі

traffic_monitoring_688871_19698687
traffic_monitoring_688871_19698687

Депутат Львівської міської ради від фракції «УКРОП», голова виконкому ГО «Варта1» Ігор Зінкевич взяв участь у дискусії: "Безпека на дорогах. Правові таінфраструктурні аспекти».



[caption id=«attachment_47486» align=«alignnone» width=«511»] Фото: прес-служба Укроп Львів[/caption]

Дискусія представила для широкої аудиторії основні напрямки нововведень та напрацювань, що розглядаються на рівні законодавчої, виконавчої влади і місцевим самоврядуванням. Захід організувала дискусійна платформа Tvoemisto.tv.


Під час дискусії учасники обговорили проблему відсутності відповідальності водія за кермом, методи боротьби з ДТП через необережність, яких змін слід очікувати на загальнодержавному рівні у сфері уникнення травмування українців у ДТП.


Участь у заході взяли також народні депутати України, працівники поліції, представники громадських організацій.



«Реформи в сфері безпеки дорожнього руху одні з найочікуваніших сьогодні в країні. Проте, на жаль, цієї реформи ще не відбулося у головах людей. Часто бачу дивну картину, коли українець, перетинаючи кордон сусідньої Польщі, одразу перевіряє ремінь безпеки і знижує швидкість до меж дозволеної. Чому він це не робить в Україні? Бо у нас досі немає страху бути покараним. Водії знаходять хороших адвокатів, свідомо затягують справу, »відкупаються« від штрафів. Теж саме стосується і пішоходів. Вони свідомо, часом ні, перебігають дорогу перед автівками. Наголошую, відповідальність за безпеку на дорозі мають нести усі учасники дорожнього руху - водії, пішоходи і навіть пасажири», - наголосив укропівець Ігор Зінкевич.


За його словами, штрафи та покарання мають бути чіткі і жорсткі: «Я спільно зі своєю громадською організацію, однопартійцями, активістами, напрацьовуємо ряд просвітницьких кампаній у Львові і області з метою попередження травмування на дорогах. Вважаю, що правила повинні бути чіткі, без виключень, тоді їх будуть дотримуватись усі», - підсумував Ігор Зінкевич.


 


varta1.com.ua: Новини