У Львові надзвичайно великий ризик спалахів кишкових інфекцій (відео)

dsc7969-886dbd52a4eb4eaed7b31b0f29d5a16a
dsc7969-886dbd52a4eb4eaed7b31b0f29d5a16a

Сьогодні, 19 червня, під час позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб заявив про те, що в місті надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.





 «Спостерігаючи за динамікою, яка є щодо вивезення сміття і накопичення, а також враховуючи стабільність температури, підвищення температури повітря я, як начальник управління охорони здоров’я, повинен заявити про те, що в місті надзвичайно високий ризик спалахів кишкових інфекцій. Ризик нанесення шкоди здоров’ю мешканцям таким високим, як сьогодні, ще не був.  Тому, якщо ми не забезпечимо регулярний і постійний вивіз сміття, то нас можуть чекати дуже неприємні наслідки, які пов’язані із здоров’ям населенням міста Львова.Мухи – це переносники інфекцій. Чим більше сміття, чим більше гниття – тим більше мух, які летять на кухню і сідають на харчові продукти і передають інфекцію. Тому, при такій кількості сміття, при стабільно високій температурі, при тому, що все гниє і Держспоживслужба, лабораторний центр дослідженнями доказали, що відбувається процеси гниття, тобто, цей процес набирає обертів. Оскільки, впродовж останніх тижнів проблема аж ніяк не вирішується, не іде на зменшення, а, навпаки, іде на збільшення, то ризики сьогодні такі, які ніколи ще в місті Львові не були.

Хочу усім нагадати, що найпростіші методи профілактики завжди є найефективнішими. Треба мити руки, треба добре обробляти харчові продукти», - зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.



varta1.com.ua: Новини