У Львові націоналісти пікетують польське консультво

5 лютого у Львові відбувається всеукраїнська акція протесту під дипломатичними установами Польщі.



[caption id=«attachment_44475» align=«alignnone» width=«412»] Фото: Ігор Зінкевич[/caption]

Станом на 14.10 під Генеральним Консульством Республіки Польща на вул. Івана Франка 108 зібрались представники партії Свобода, спільно з Національним корпусом з вимогами недопущення надання чинності антиукраїнським змінам до законодавства Польщі", –  про це повідомив з місця події голова ГО Варта 1 Ігор Зінкевич.


« Акція проходить мирно, правоохоронці присутні на місці, протест відбувається в межах чинного законодавства» - зазначив Ігор Зінкевич.


Пікет посольств Польщі, а також консульств у Львові, Вінниці,  Києві, Луцьку, Одесі та Харкові відбуваються проти ухваленого закону про заборону «бандерівської ідеології».


Як зазначили на сайті ВО «Свобода» ініціатори протесту:


«Активісти ВО »Свобода" пікетуватимуть посольство та консульства Республіки Польща в Україні на знак протесту проти ухвалення змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі, що принижують українську національну гідність і передбачають кримінальне переслідування за бандерівську ідеологію.


Націоналісти вимагатимуть недопущення надання чинності антиукраїнським змінам до законодавства Польщі", – говориться у повідомленні.



Нагадаємо, що у ніч на 1 лютого Сенат Польщі ухвалив без поправок закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Документ передбачає штраф або ув'язнення строком до 3 років за «заперечення злочинів українських націоналістів» проти поляків.


Далі закон повинен підписати президент.


Україна засудила ухвалення такого документу. Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив, що ідея визнати якісь нації злочинними веде в нікуди. 


varta1.com.ua: Новини

Коментарі