У Львові обладнано майже половину громадського транспорту валідаторами для е-квитка

DSC-4315
DSC-4315

Сьогодні, 13 серпня, виконавчий комітет ЛМР прийняв рішення «Про впровадження та функціонування автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування у Львівській міській територіальній громаді», яким затвердив Порядок функціонування та вимоги до автоматизованої системи оплати проїзду у пасажирському транспорті загального користування і Правила користування транспортом. Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець, це рішення важливе і де-юре дає старт впровадженню е-квитка у Львові.

За інформацією ЛКП «Львівавтодор», на сьогодні системою АСОП обладнано 322 одиниці громадського транспорту, що складає 46 % від їхньої загальної кількості. Зокрема, обладнання влаштоване на 164 автобусах, 68 тролейбусах, 89 трамваях та на електробусі.

«Обладнання 161 одиниці транспортних засобів вже є на хмарному сервісі. Зараз основне питання — це завершення розробки програмного забезпечення, яке здійснює відповідний виконавець по контракту з ЄБРР. Це — консорціум «Мікроелектроніки» і «СофтСерву». Все має бути закінчено до вересня, система має тестуватися. І в січні ми вже маємо поїхати. Період апробації, звичайно ж, продовжується далі, триватиме десь ще 6 місяців, але система працюватиме на повну потужність», — сказав Олександр Одинець.

Нагадаємо, е-квиток має запрацювати у Львові з січня 2022 року.

На сьогодні ще триває збір документів від мешканців для видачі соціальних карток. Перші пільгові картки мешканцям Львівської міської територіальної громади планують видавати восени цього року.

Пільгові проїзні картки можуть отримати і мешканці тих населених пунктів, які не входять до Львівської міської територіальної громади. Для цього з певною громадою має бути укладена відповідна угода. Важливо, що така ініціатива має надійти від тої чи іншої громади.

Мешканцям будуть запропоновані різні види проїзних карток — загальні, туристичні і сервісні «Леокарти». Також буде неперсоналізована карта, яку можна буде придбати у місцях продажу. Картки можна буде поповнювати в мережі Інтернет, або користуватися терміналами, які безпосередньо встановить оператор — ЛКП «Львівавтодор».

varta1.com.ua: Новини