У Львові перевізники вимагають терміново підвищити вартість проїзду у маршрутках

c5446c499c443732580de5e0d662ee84
c5446c499c443732580de5e0d662ee84

Перевізники Львівщини оприлюднили термінову заяву щодо вартості проїзду у Львові. Вони вимагають збільшити вартість проїзду з 7 до 14 гривень. Про це пише повідомляє пресслужба Асоціації перевізників Львівщини.

«Станом на сьогодні не на жарт стоїть питання: бути чи не бути громадському автомобільному транспорту у Львові? Це спричинено такими факторами:


  1. Рік автотранспортні підприємства працюють в умовах «карантинних обмежень», що призвело до втрати доходів щонайменше наполовину у порівнянні з періодом до карантину. Жодної фінансової підтримки від влади перевізники не отримали.

  2. Обіцяні владою додаткові компенсаційні кошти у 2020 році так і залишились обіцянками.

  3. Вартість проїзду, яка мала змінитись ще до виборів восени минулого року, залишається незмінною досі. Станом на зараз реальний тариф без інвестиційної складової — не менше 14 гривень. Тобто кожен перевізник втрачає на одній поїздці 7 гривень, які ніхто не компенсує.

  4. Дотація за пільгові перевезення виплачується підприємствам на рівні минулого року, хоча кількість пільговиків з утворенням Львівської ОТГ зросла.


Зараз загальна заборгованість автотранспортних підприємств за пальне (включно з АТП-1) перевищує шість мільйонів гривень. Це без урахування боргів за запчастини, колеса, мастильні матеріали та т. п.", — йдеться у повідомленні.

Системні зміни в підходах до автомобільного громадського транспорту прогнозують не скоріше червня цього року. Всі пропозиції, які надходять від перевізників, не розглядаються.

Згідно з інформацією, під час минулих хуртовин перевізники довели: можуть боротися не тільки із байдужістю влади, але й із природними катаклізмами. АТП забезпечили 75 %-ий виїзд транспорту для обслуговування львів’ян.

varta1.com.ua: Новини