У Львові планують переоблаштувати Привокзальний ринок: що зміниться

Також у планах змінити територію поруч

ФОТО: ілюстративне

У Львові хочуть змінити «Привокзальний» ринок. Його планують переоблаштувати як громадський простір під накриттям, де продаватимуть овочі та фрукти. Також у планах створення простору на площі Липневій, що поряд. Про це повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев, пише Тvoemisto.tv.

«Тут теж питання багатьох співвласників майна. Ринок має право на функціонування, це також певний соціальний об’єкт. Іспанці починають свій день із кави на ринку, це притаманне європейській культурі. Питання в тому, як цей ринок має виглядати. Це однозначно має бути громадський простір під накриттям, де можна буде купити городину, фрукти, а не привізні промтовари з пластику, які дублюють одні одних», – зазначив він.

За його словами, йдеться також про облаштування громадських просторів на вулиці Федьковича та площі Липневій.

Додамо, що архітектурний конкурс щодо зміни концепції ринку оголосили ще у 2021 році. Там планують облаштувати підземний паркінг, вивільнити від автівок площу Липневу і перетворити її на громадський простір. Ініціаторами конкурсу є підприємці. Вони також готові інвестувати кошти, казав Антон Коломєйцев. На першому поверсі, за його словами, торгуватимуть продовольчими товарами.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також