У Львові поновили розмітку «вафельницю» (ФОТО)

Дана розмітка-«вафельниця» має за задумом адміністрації спростити водіям виїзд із вулиці

У Львові поновили розмітку-«вафельницю» на перехресті вулиць Горбачевського–Котляревського. Вперше нанесли фарбу цю розмітку ще минулого року у вересні, це коштувало близько 1,5 тисячі гривень. Про це пише "Tvoemisto.tv"

Зараз застосовували іншу технологію, що дозволить розмітці триматися довше.

Як повідомив у коментарі виданню в. о. голови Франківської районної адміністрації Ігор Савка, йдеться про нанесення розмітки пластиком. Це — дорожче, але на рік.

«Ми обираємо технологію залежно від локації, якщо є стабільна схема організації дорожнього руху, якісне покриття, як-от на вулиці Кульпарківській, то можна наносити пластиком. А на Горбачевського виникають проблеми з мережами, відповідно і з покриттям», — зазначив він.

Додамо, що дана розмітка-«вафельниця» має за задумом адміністрації спростити водіям виїзд із вулиці Котляревського. 

Вона позначає межі перехрестя та допомагає фіксувати порушення, пов'язані з неправомірним виїздом транспортних засобів на перехрестя, коли воно завантажене. Нова розмітка має нагадувати водіям, що не можна виїжджати на перехрестя, якщо можливості його проїхати немає, йдеться про пункт 16.4 ПДР. У поліції зазначають, що штраф за таке порушення становить 510 гривень (ст. 122 КУпАП). Така розмітка ефективніше спрацьовує, якщо на цих ділянках встановлені камери спостереження, які допомагатимуть фіксувати порушення.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена