У Львові поновили справу щодо підлітків, які задля розваги викинули кішку з 9-го поверху

1637483
1637483

Шевченківський районний суд Львова поновив закриту поліцією справу щодо двох підлітків, які викинули кішку з дев’ятого поверху на вул. Лінкольна в січні 2019 року.

Як повідомила зоозахисниця, голова ГО «Зелена сила» Андріана Байло, львівскі зоозахисники оскаржили закриття справи проти підлітків та їхніх батьків, пише «Zaxid.net».

Зазначається, що справа була закрита через рік розслідування слідчим Шевченківського відділу поліції Володимиром Канарським. Відповідний документ оприлюднила Байло, яка писала заяву на підлітків.



"Ми не згідні з тим, що справа була закрита, тому в судовому порядку оскаржили постанову слідчого і справа вже поновлена. В постанові про закриття були викладені абсурдні речі, такі як: «відео містить позитивне висвітлення страждання тварини» і фактів жорстокості не знайдено....

Тепер будемо вимагати знову визнання потерпілою, для можливості ознайомитися з матеріалами справи та відправити відео на іншу експертизу. Ну і справедливого покарання! Василь Віконський, просимо вас взяти справу під контроль", — каже зоозахисниця.

Суддя Павло Едер цю скаргу прийняв і своєю ухвалою за 20 січня скасував постанову слідчого про закриття провадження. Таким чином Шевченківський відділ поліції має відновити розслідування справи.

Нагадаємо, 18 січня 2019 року, до Шевченківського ВП надійшла заява від жительки Львова про те, що невідомі на вул. Лінкольна викинули кота з 9-го поверху будинку, зафіксувавши це на камеру, після чого це відео поширили в «Instagram». На відео чути, як підлітки сміються. Правоохоронці встановили осіб причетних до скоєння злочину.



Батьки неповнолітніх, які викинули кішку з 9-го поверху будинку заради розваги, понесли відповідальність за неналежне виконання своїх обов’язків. Також одного з підлітків, якому виповнилося 17 років, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 89 КУпАП (жорстоке поводження з тваринами).

Побої, знущання над тваринами тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією тварини, якщо її життю є загроза. Натомість, за невиконання батьківських обов’язків штрафи складають від 850 гривень. Скільки саме гривень штрафу заплатили кривдники та їх батьки у поліції не уточнюють.

Знущання над твариною викликало неабиякий резонанс серед львів’ян. На щастя, кішка вижила, її забрали волонтери. Нині вона живе в сім’ї львівської журналістки Оксани Сахаревич.

varta1.com.ua: Новини