У Львові попрощалися із загиблими Героями Андрієм Попиком і Любомиром Хемієм (ФОТО)

Вічно спочиватимуть Воїни на Личаківському кладовищі

ФОТО: «Варта-1»

У четвер, 20 червня, у Львові попрщалия з двома військовослужбовцями, які захищали Україну від російських окупантів - Андрієм Попиком та Любомиром Хемієм.

Чин похорону захисників відбувся у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Фото: «Варта-1»

Віддати останню шану пришли рідні, близькі, друзі та небайдужі громадяни.

Воїнів поховали на Личаківському кладовищі.     

Андрій Попик (25.01.1984-14.06.2024) Уродженець села Дев’ятники Львівської області.

Навчався у середній загальноосвітній школі №22 ім. Василя Стефаника міста Львова. Згодом вступив до Вищого професійного училища №36 міста Львова (сьогодні – Львівський фаховий коледж харчових технологій та бізнесу НУХТ), де здобув освіту техніка-технолога за спеціальністю «Виробництво молочних продуктів». Далі продовжив навчання у Національному університеті харчових технологій за напрямом підготовки «Харчова технологія та інженерія», отримав кваліфікацію бакалавра з харчової технології та інженерії.

Працював за спеціальністю у Приватному акціонерному товаристві «Львівський міський молочний завод» та у ПрАТ «Концерн Хлібпром». Впродовж 2013-2022 років працював у Польщі. У той самий час розпочав навчання на асистента лікаря-стоматолога.

Любив подорожувати, мав глибокі знання з історії України. За словами родини, «завжди приходив на допомогу друзям і близьким».

Фото: «Варта-1»

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся в Україну та, попри звільнення з військової служби, став на захист Батьківщини. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності Батьківщини у складі 15-ї бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України («Кара-Даг»). Проходив військову службу на посаді командира 2-го відділення розвідувальних безпілотних комплексів взводу безпілотних комплексів спеціального призначення. Боронив державу на території Запорізької області.

У Андрія Попика залишилися мама і сестра.       

Любомир Хемій (29.09.1986-17.06.2024) Львівʼянин.

Навчався у Ліцеї №21 Львівської міської ради та у Навчально-виховному комплексі «Інженерно-економічна школа - Львівський економічний ліцей». Здобув ступінь магістра у колишньому Університеті банківської справи.

Після завершення навчання працював у торгівельній сфері у місті Львові. У вільний час займався брейк-дансом.

Фото: «Варта-1»

У 2015 році добровольцем став на захист держави та виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся до лав ЗСУ. Проходив військову службу у складі військової частини А4152 Сухопутних військ ЗСУ України.

Читайте також: на війні загинув Герой України Мар'ян Панько.

У Любомира Хемія залишилися мама й син.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк