У Львові правоохоронці розкрили масштабну аферу з гуманітаркою (ВІДЕО, ФОТО)

Вилучена військова амуніція буде передана ЗСУ

Фото пресслужби Національної поліції Львівської області

У Львові правоохоронці затримали двох зловмисників за підозрою у торгівлі гуманітарною допомогою. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

«Мешканця Львова, віком 43 роки, та 34-річного киянина викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури. Під час досудового розслідування правоохоронці задокументували факти торгівлі зловмисниками, один з яких є президентом інвестиційної компанії, а інший — головним редактором інформаційного видання, гуманітарною допомогою», — повідомили в поліції.

Зазначається, що цю допомогу небайдужі громадяни України та іноземці безоплатно передавали їм для бійців, які зі зброєю в руках захищають нас від російських окупантів, а також для осіб, які постраждали внаслідок бойових дій.

«У четвер, 5 травня, правоохоронці затримали зловмисників у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час реалізації ними захисних касок та бронежилетів загальною вартістю 550 тисяч гривень», — додали в поліції.

Були проведені санкціоновані обшуки за місцем проживання та в автомобілях затриманих, під час яких правоохоронці виявили та вилучили ноутбук, мобільні телефони, значну суму коштів у різних валютах, а також інші речові докази.

У поліції додали, що вилучена військова амуніція буде передана ЗСУ.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — до 7 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваним запобіжні заходи.

Нагадаємо, вчора у ЗМІ повідомили, що затримано колишнього чиновника ЛОДА за підозрою у розкраданні гуманітарки.

Фото, відео: пресслужба поліції Львівської області

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також