У Львові правоохоронці затримали братів-«закладчиків» (ВІДЕО, ФОТО)

Виявлено та вилучено близько одного кілограма наркотиків, вартість яких на «чорному ринку» становить понад півмільйона гривень.

У Львові правоохоронці затримали розповсюджувачів низки наркотиків:«Канабіс», «амфетамін», нарковмісні таблетки та «MDMA» . Про це повідомили 22 січня у прес-службі поліції Львівської області.

За даними правоохоронців, двоє жителів Львова - братів віком 21 та 23 роки організували отримання, фасування і збут наркотичних засобів та психотропних речовин на території міста Львова шляхом здійснення «закладок» з використанням інтернет-крамниці, створеної в одному з месенджерів.

«19 січня вони були затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України на вулиці Винниця у Львові під час здійснення «закладок». Під час санкціонованого обшуку правоохоронці виявили та вилучили у зловмисників поліетиленові пакунки та готові закладки з речовиною, ззовні схожою на наркотичний засіб «канабіс», готові закладки та пакунки з речовиною, ззовні схожою на психотропний засіб «амфетамін», нарковмісні таблетки, готові закладки з речовиною, ззовні схожою на психотроп «MDMA», засоби для фасування, електронні ваги, грошові кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази», - йдеться у дописі.

Усе вилучене було скеровано на експертне дослідження у Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Як додали у прес-службі патрульної поліції Львівської області, патрульні затримали чоловіків, що розповсюджували, ймовірно, наркотичні речовини безконтактним шляхом

«Днями, екіпаж 4-го батальйону помітив осіб, що почали втікати вгледівши службовий автомобіль. Патрульні наздогнали 21 та 23-річного чоловіків. В одного із них виявили, ймовірно, наркотичну речовину у згортку. Він зізнався, що вже зробив закладки у лісосмузі. На місце події викликали слідчо-оперативну групу та працівників управління боротьби з наркозлочинністю», - додали в поліції.

Читайте також: побили та зґвалтували жінку: поліцейські Харкова затримали підозрюваних у злочині молодиків(ФОТО)

Підозрюваних затримали в порядку ст.208 (Затримання уповноваженою особою) КПК України. Їм загрожує відповідальність за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.

 

 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена