У Львові правоохоронці затримали керівників двох громадських організацій (ФОТО)

Займалися підробкою документів

25 жовтня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області та слідчі обласної поліції затримали двох фігурантів під час отримання неправомірної вигоди. Вони налагодили злочинну схему виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань НПУ, за 5000 доларів США керівники двох громадських організацій обіцяли чоловікові посприяти у виготовлені підроблених документів про непридатність до військової служби. Надалі це дозволило б йому безперешкодно виїхати за межі країни.

Обидва фігуранти затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) ККУ та обрання запобіжних заходів.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, затримано очільницю одного з благодійних фондів та 37-річного мешканця Львова за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди за вплив на посадових осіб закладів охорони здоров’я.

Йдеться про виготовлення медичних документів для безперешкодного перетину кордону особою мобілізаційного віку в період дії в Україні воєнного стану.

За свій вплив на медиків вказані особи зажадали 5000 доларів США.

Фото: НПУ

Як повідомлялося, на Львівщині затримали директора стратегічного підприємства.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий