У Львові проведуть капітальний ремонт народних домів

5bb2e0920654a6ae16e9562b6234f022_XL
5bb2e0920654a6ae16e9562b6234f022_XL

На комісії культури, молодіжної політики та спорту ЛМР депутати погодили титульні списки міських установ культури, на капітальний ремонт яких передбачено понад 4 млн гривень.

Як повідомив член комісії Володимир Гринишин, на засіданні розглянули титульні списки капітальних ремонтів народних домів Білогорщі, Левандівки, Збоїщ, Винник. Про це йдеться на інформаційному порталі депутатів ЛМР.

Відповідно до титульних списків, для придбання комп’ютерів та меблів для філій бібліотек Львова на вул. Окуневського, 3 та вул Мулярській, 2а  передбачено 1 млн 500 тис грн. На капітальний ремонт народних домів:  Білогорщі – 300 тис грн, Левандівки – 50 тис грн, Збоїщ – 400 тис грн, Винник – 50 тис грн. Внесок у статутний капітал ЛКП «Львівський кіноцентр» - 500 тис грн.

У ході обговорення Володимир Гринишин звернув увагу на потребі надання детальних списків закуплених музичних інструментів чи оргтехніки. «У нас інколи виникає запитання, коли ми бачимо нерівноцінні суми. Наприклад, для однієї школи мистецтв 500 тисяч гривень, а для іншої в кілька разів менше. Як нам пояснили, це залежить від ціни музичних інструментів, наприклад, закупівля роялю обходиться дорого».

За словами голови комісії Віталія Свіщова, загалом пропозиції щодо призначень на 2020 рік щодо внесків у статутний капітал ЛКП «Культурно-мистецький центр «Супутник» - 1 млн 500 тис грн., культурно-освітній центр ім. О. Довженка» - 2 млн 500 тис грн.

«Цей рік у Львові має фокус на культуру. Тому ми повинні зробити все для того, щоб виправдати цю назву і сподівання мешканців. Тішить те, що закуповуються інструменти для музичних шкіл, оновлюються бібліотечні фонди та проводяться ремонти».

Секретар комісії Юлія Хомчин, своєю чергою, наголосила на важливості закінчення ремонтів народних домів. «Сьогодні заклади культури затвердили свої фінансові плани на наступний рік. Всі вони включають капітальний ремонт приміщень, зокрема, ремонт капітального залу «Супутника», сподіваюсь, він буде закінчений до п’ятого ювілейного фестивалю Параджанова. У центрі Довженка запланована нова система вентиляції і димовідведення,  ремонт даху. Тобто цього року, сподіваємось на закінчення ремонтів та покращення матеріального становища народних домів».

Оновлено. 4 лютого у матеріалі була подана фактологічна помилка щодо титульних списків капітальних ремонтів народних домів Білогорщі, Левандівки, Збоїщ, Винників. У матеріалі вказана оновлена інформація щодо фінансування цих народних домів.

varta1.com.ua: Новини