У Львові псевдополіцейський-переселенець вкрав скриньку для пожертв (ФОТО)

Його впіймали

Співробітники відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2 встановили, що 23 березня, близько 8.30 невідомий чоловік заволодів скринькою для пожертв на лікування військовослужбовців Збройних Сил України, яка була встановлена в одному з торгівельно-розважальних центрів на вулиці Кульпарківській у Львові та втік з місця події. Про це повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

Охоронцям ТРЦ чоловік, який був одягнений у форменну поліцейську куртку, представився співробітником поліції.

«Втікача переслідували працівники охорони торгівельно-розважального центру, окрім того орієнтування на нього отримали співробітники усіх підрозділів поліції. Невдовзі патрульні поліцейські помітили на вулиці Науковій чоловіка, схожого за описом на грабіжника та затримали його», - йдеться у повідомленні.

Особу втікача встановлено – ним виявився 28-річний мешканець Луганської області, який тимчасово проживає у Львові.

Скринька з коштами, якою заволодів зловмисник, залишилась неушкодженою.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури, відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

Читайте також: у молодого жителя Львівщини конфіскували «Audi А6»

Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за фактом самовільного присвоєння зловмисником владних повноважень.

Так званий поліцейський затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у справі триває.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі