У Львові шахраї наживаються на пенсіонерах (ВІДЕО)

Знову «схема», що «ваш родич потрапив у ДТП»…

Скриншот відео НПУ

25 липня у поліцію звернулась 76-річна львів’янка, яка повідомила, що до неї зателефонувала нібито її донька та розповіла, що потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і для лікування терміново необхідні гроші.

Як повідомляє Нацполіція Львівської області, пенсіонерка сприйняла цю вигадану історію на віру і в подальшому до неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала кошти у сумі 8 тисяч доларів США. Згодом, з’ясувалось, що в аварію родичка заявниці не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

Проведеними заходами та з допомогою відео з камер спостереження «Безпечна Львівщина», поліцейські встановили що до скоєння злочину причетний 36-річний львів’янин, раніше судимий за крадіжки та збут наркотиків, а також його місце перебування. Він затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, грошові кошти у зловмисника вилучено.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті — позбавлення волі на термін до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність зловмисника до вчинення інших злочинів.

Як повідомлялося, на Львівщині затримали чоловіків, які продавали автомати і гранати.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також