У Львові школярі знову повинні оплачувати проїзд у громадському транспорті

im578x383-маршрутка-Львів
im578x383-маршрутка-Львів

У місті Львові з четверга, 17 червня, проїзд учнів у міських автобусах платний.


Про це повідомляє адміністратор «Гарячої лінії міста Львова».


«Згідно з ухвалою «Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.04.2018 № 3289 «Про встановлення пільгової вартості проїзду для дітей (учнів) шкільного віку», учні мають право на безкоштовний проїзд в автобусах протягом навчального року, крім літніх канікул. Під час літніх канікул учні оплачують за проїзд в повному обсязі», — зазначається у повідомленні.


«Чи можуть школярі під час літніх канікул при наявності учнівського квитка можуть користуватись маршрутками безкоштовно? Чи можливо потрібно оплатити, але пільгову ціну?», — зазначила 16 червня у зверненні на «Гарячу лінію міста Львова» у «Facebook» Людмила Одноріг.


Як зазначається у відповіді Управління транспорту Львівської міської ради на дане звернення, відповідно до ухвали № 3289 від 19.04.2021 «Про встановлення пільгової вартості проїзду для дітей (учнів) шкільного віку» безкоштовним проїздом діти (учні) користуються на автобусних маршрутах загального користування у м. Львові протягом навчального року, за винятком літніх канікул у загальноосвітніх навчальних закладах, у електротранспорті м. Львова — впродовж року. Дана пільга не діє на міжміському та обласному транспорті (тризначний номер автобусу).

varta1.com.ua: Новини