У Львові скасували цьогоріч популярний захід

Жодних масових заходів від міської ради не буде, однак запропонували альтернативу

Фото ілюстративне/ автор Дивись інфо. Архівне фото обливаного понеділка в минулі роки

На Великдень наступного тижня традиційних обливань на поливаний понеділок 6 травня, у центрі Львова не буде. Жодних масових заходів у цей день міська рада не організовуватиме. Про це інформує прес-служба ЛМР 2 травня

Традиційні обливання раніше не проводили через пандемію коронавірусу, а тепер - через повномасштабне вторгнення рф в Україну.

“Обливаний понеділок — це традиція, яку львів'яни дуже любили. І на рівні міста ми з великим задоволенням її підтримували. Вперше зону для водних ігор та обливання на площі Ринок ми облаштували 10 років тому.  В цьому дійстві активну участь брав навіть мер міста. Але після широкомасштабного вторгнення ми відмовились від цього заходу. Не час для гучних забав та публічних веселощів. Наш народ завжди знав час і місце для суму чи радощів. Цим ми відрізняємося від дикунів з московії. Водяні батли на пл.Ринок обов'язково повернуться. Після перемоги”, — каже Євген Бойко, керівник адміністрації міського голови

Яку альтернативу запропонували

У мерії додають, що для тих, хто все ж бажає дотримуватись традицій обливаного понеділка, у місті працюють фонтани на пл. Митній і біля Оперного театру. Також мешканці Львова та гості міста можуть зустріти світле свято Воскресіння Христового у “Шевченківському гаю”, де працівники підготували насичену на події програму.

Востаннє, коли святкували "Поливаний понеділок" у 2019 році, під час святкувань облили навіть мера Львова

Перед входом до Ратуші тоді облаштували спеціальне місце для обливання, зокрема поставили спеціальну систему подачі води, задля того, щоб  усі бажаючі прийняти участь у дійстві могли обливатись.



varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена