У Львові снігоприбиральна техніка готова до роботи

Заява Ірини Маруняк

Фото ілюстративне

У Львов снігоприбиральна техніка готова до роботи у зимовий період. Про це розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Цього року для прибирання доріг від снігу буде залучено 137 одиниць техніки – це піскорозкидувачі, тракторці, грейдери, підмітальні машини та ін. 

"Відтак наші комунальні підприємства з механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі – ШРП, готові до роботи. Вони перейшли на цілодобовий режим роботи, тому працюватимуть і вдень, і чергуватимуть вночі.

Ми провели обстеження всієї техніки. Назагал до прибирання від снігу будемо залучати 137 одиниць. Техніка справна і зауважень до технічного стану немає. Є також розроблений алгоритм дій і розроблені маршрути, згідно з якими має працювати техніка.

Маємо придбано 18 500 м3 протиожеледних матеріалів. Це і пісок, і сіль, і реагенти.

Читайте також: на Львівщині синоптики прогнозують мокрий сніг та ожеледицю

Відзначу, що цього зимового періоду 53 магістральні дороги будемо посипати реагентами. Це робимо для того, щоб зменшити кількість піску на вулицях, який весною залишається між бордюрами і у дощоприймачах. Однак усі підйоми будемо посипати піскосумішшю, адже це дає краще зчеплення коліс з дорогою. А це безпека для водіїв і транспорту", - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також