У Львові сьогодні протестуватимуть проти смертної кари

2021-11-30-095850
2021-11-30-095850

30 листопада у Львові пройде акція “Міста за життя — міста проти смертної кари”. Ініціатори акції — міжнародна Спільнота святого Егідія та рух “Молодь за мир”. У цей день підсвічуються визначні будівлі різних міст. У Львові о 17:00 год підсвітять каплицю Кампіанів (пл. Катедральна, 1), — повідомили «Варта 1» у РІСУ.

Цього року до події приєднуються близько 2000 міст по всьому світу.

З повідомлень у ЗМІ, на території України, а саме на окупованій частині Донбасу, проводилась смертна кара. Також вона практикується у сусідній з Україною Білоруссю.

Спільнота святого Еґідія щороку збирає підписи небайдужих за те, щоб смертну кару скасували в усіх країнах світу.

30 листопада 1786 року указом Петра Леопольда Йосипа Габсбурга смертну кару вперше було скасовано у Великому герцоґстві Тосканському. Саме тому Спільнота святого Еґідія обрала цю дату для проведення акції. Вперше вона відбулася в 2002-му році. З тих пір до неї долучилося 2371 місто.

Львів став першим українським містом, яке долучилося до акції ще 2010-го року, також подія відбувається в Івано-Франківську.

Спільнота святого Еґідія та рух “Молодь за мир” (який є частиною спільноти) присутні більше, ніж в 70 країнах світу. Учасники займаються допомогою бездомним, стареньким, біженцям, людям з інвалідністю. А також працюють над вирішенням гуманітарних викликів таких, як смертна кара, війна, поширення СНІДу.

У Львові учасники Спільноти святого Егідія та руху “Молодь за мир” допомагають бездомним, а також літнім людям.

varta1.com.ua: Новини