У Львові спецслужби затримали одного з керівників кримінальної поліції (ФОТО)

Вимагав у військового гроші

У Львові СБУ викрила на хабарництві одного з керівників кримінальної поліції.

Як повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області, Служба безпеки затримала на хабарі заступника начальника сектору кримінальної поліції одного з підрозділів поліції Львівщини.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисник вимагав у військового ЗСУ $3000. За цю суму він обіцяв не притягувати чоловіка до кримінальної відповідальності за нібито вчинені хуліганські прояви.

Як стало відомо, у військового раніше відбувся інцидент, який в подальшому був мирно вирішений між учасниками події.

Правоохоронці затримали вимагача «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди.

Як повідомляє прокуратура Львівської області, повідомлено про підозру заступнику начальника сектору кримінальної поліції одного з райуправлінь поліції Львівської області за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Поліцейський вимагав та отримав 3 000 доларів США за не притягнення особи до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Зокрема, в березні поточного року в одному із ресторанів Львова відбулась бійка, в результаті якої один з відвідувачів отримав легкі тілесні ушкодження.

В подальшому, незважаючи на відсутність будь яких претензій від потерпілої сторони, посадовець висунув батькові одного з учасників бійки вимогу про необхідність надання йому неправомірної вигоди. У разі відмови надати кошти правоохоронець обіцяв притягнути його сина до кримінальної відповідальності.

Відразу після одержання неправомірної вигоди, правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Читайте також: на Львівщині затримано працівників поліції, які вимагали хабар від працівників благодійного фонду.

У межах розпочатого кримінального провадження перевіряються можливі факти отримання зловмисником хабарів і причетність до корупційної схеми інших співробітників управління Нацполіції.

Скриншот ФБ/СБУ у Львівській області

 

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий