У Львові стартує масштабний міжнародний марафон мандрівних виставок «Формула миру в мистецтві дітей» (ФОТО)

Фото: Варта1

Завтра, 1 червня, о 15:00 годині в Міжнарожний день дитини у Львівському палаці мистецтв відбудеться відкриття благодійної виставки «Формула миру в мистецтві дітей» з понад 2000 творів дитячого та професійного мистецтва на підтримку ЗСУ та дітей війни в Україні. Про це Варта1 повідомила організатор виставки та засновник Міжнародного форуму дитячої творчості «Золотий мольберт» Ольга Михайлюк.

Ця кількість картин стане рекордною за історію усіх виставок.

Фото: Варта1

"Діти, це щось таке незвичайне, це феномен, який я сьогодні хочу показати у тій виставці. І завжди вони мене надихали... І оцей феномен, оці унікальні дитячі враження від того світу, які деякі діти можуть перекласти, чи на полотно, чи на папір, вони є дивовижними...

Те, що дитина створила, воно йде не просто від якогось вишколу. Художники, які отримали певний вишків від академії, художники, які малюють таксу, не відрізняєш від фотографії, вони краще ніж фотографії, але нам не треба, фотографій у нас є достатньо, багато фотоапаратів, нам треба показати мову, образотворчу мову, тому що людина, яка має музичного світу, вона хоче від своїй почуття через музику передати, правильно?...

А мова художніх образів, мова ліній, мова кольору - це візуальна образотворча мова, яка повинна передавати не просто вишкіл, а передавати почуття художника. От ми бачимо, тут намальованих ангелів, один аткий, другий - інший, кожен ангел по-своєму характерний - в обличчі, в зображенні, в кольорі, в динаміці" - розповіла Ольга Михайлюк.

На експозиції буде найбільше полотно за розміром, що і стане другим світовим рекордом. Полотно «Ангели миру: Криволап і діти» розміром 17 метрів на 1,4 метра. Цю композицію підготували діти в Арт-резиденції Львівської духовної семінарії. Ангела престолі намалював художник Анатолій Криволап, діти зобразили всіх інших ангелів. Картину створено на гнучкому склі акриловими фарбами.

Фото: Варта1

Після України мистецькі заходи планують провести в Ізраїлі, Німеччині, Польщі, Швейцарії та інших країнах світу.
 
Всі експоновані картини можна придбати, кошти виручені від продажу картин дітей підуть на створення дитячої галереї імені Миколи Мялковського, де будуть збережені найкращі дитячі картини. Кошти виручені за картини професійних художників будуть передані на допомогу ЗСУ.

«Я вирішила, якщо у нас виставлено стільки робіт, то може є люди, які розуміють, що нам треба виховувати наших дітей на ділі, якщо ми зможемо зібрати кошти і відкрити дитячу галарею, щоб увікновічнити ім'я дитини, та назвати іменем Миколи Мялковського, то це буде найкращий виховний вчинок для наших дітей.» - додала Ольга Михайлюк.

Робота 11-річного Миколи представлена на виставці.

Фото: Варта1

28-річний молодший сержант Микола Мялковський з Луцька загинув на війні 4 грудня 2023 року.

Виставка діє з 1 червня до 30 червня у Львівському палаці мистецтв.

У липні виставка буде у Єрусалимі (Ізраїль), у серпні у Франкфурт-на-Майні (Німеччина), у вересні буде у Києві (Україна), у грудні частина виставки буде виставлена у Швейцарії.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також