У Львові стартував єдиний в Україні фестиваль сучасної бандури "Lviv Bandur Festival"

-MG-7966
-MG-7966

У Львові вже п’ятий раз пройде «Lviv Bandur Fest». Цьогоріч він проходитиме з 15 до 19 вересня і охопить майданчики «Ennio Event Square», «Сенсотеки» та Театру Ляльок.

Як повідомили «Варта1» у ЛМР, яскравою подією фестивалю стане великий концерт 17 вересня у «Ennio Event Square». «Lviv Bandur Fest» збере у одному місці найяскравіших зірок української бандури. Роман Гриньків — легенда сучасної бандури, блискучий джазовий віртуоз, разом зі своїм тріо познайомлять аудиторію з унікальним саундом удосконаленої “гриньківської” бандури — глибоким та дзвінким, «Troye Zillia» на чолі з фронтлідеркою Анастасією Войтюк захопить драйвом фолк-фьюжену та джазу, давніх ритмів і сучасного саунду, «B&B Project» покаже, що в виконанні бандури знамениті рок-хіти звучать тільки краще, а їхні авторські пісні недарма збирають сотні тисяч переглядів на «YouTube», а «Krutь» — українська королева соулу, зачарує емоційним і чуттєвим вокалом та ніжними аранжировками бандури.

19 вересня Володимир Войт, відомий бандурист, диригент та композитор, відомий своїми роботами у кіно та співпрацею з гуртом “Океан Ельзи”, разом з композиторкою-електронщицею з Великої Британії Соломією Мороз представить новий експериментальний проєкт «Синтез Аеро Струни (САС)». У цьому надзвичайному проєкті сучасної музики Соломія гратиме на флейті і синтезуватиме електронні саунди, а Володимир гратиме на двох бандурах з різним строєм.

15 вересня відбудеться концерт “Три кроки в ніч” у «Сенсотеці». Гурт відомий своїм витонченим акустичним звучанням, що поєднує класичні та етнічні мелодії та містичну лірику.

Продовженням фестивалю 18 вересня стане концерт відомого гурту «KoloYolo» в «LV cafe». «KoloYolo» — гурт новаторів, що кожного разу знаходять чим здивувати своїх слухачів. Фанати стверджують, що ця музика здатна підняти у космос. Це буде етно-джаз, ф’южн та world music. А ще — багато імпровізації.

16 вересня у Ляльковому театрі прозвучить збірний концерт українських бандур-гуртів, що подавали свої заявки на участь у фестивалі. Цей концерт призваний показати всю різноманітність та сучасність звучання цього інструменту.

У день закриття «Lviv Bandur Fest», 19 вересня, відбудеться концерт старовинної музики на старосвітських інструментах. На цій події гості зможуть на пару годин поринути на декілька століть тому без допомоги машини часу.

varta1.com.ua: Новини