У Львові стартує акція «Зігрій людину»

photo_2020-11-06_11-57-48
photo_2020-11-06_11-57-48

Львів знову долучається до відомої всеукраїнської акції «Зігрій людину». Цьогоріч у місті її організовують активісти «ВАРТИ» — Христина Нижник, Оксана Рапіта, Роман Панчишин, Назар Бай, Данило Коць, Андрій  Костишин, Марія Ходак, Юлія Городечна, Ірина Кваснікова, Анна Іванцик — та мережа торгових центрів «ВАМ».



Суть акції полягає в тому, щоб перед початком зими та приходу холодів зібрати теплий одяг для людей, що живуть на вулиці чи опинилися в скруті.  Цього року «Зігрій людину» пройде у кілька етапів. І перший відбудеться вже у ці вихідні — 7–8 листопада.

Зокрема у суботу, 7 листопада, точки збору речей з 13:00 до 16:00 год. працюватимуть у двох районах міста — на Сихові біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці та на Левандівці — поруч ТЦ «ВАМ» вул. Широкій, 87. А вже наступного дня тепле вбрання у скверах та парках зможуть отримати ті, хто його потребує.

«Ми радо зголосилися підтримати ініціативу активістів. До акції також долучаються наші працівники, надамо приміщення для сортування та видачі речей», — коментує генеральний директор мережі торгових центрів «ВАМ» Тарас Хрущ.

«Цю акцію започаткував відомий волонтер Андрій Борода. Торік вона навіть встановила рекорд України — «Зігрій людину» підтримали в усіх областях нашої держави. Зараз ми вирішили не чекати офіційного оголошення її початку в країні, а провести ще до початку зими. Долучитися до неї може кожен львів’янин. Приносіть у точки збору теплі речі, якими вже не користуєтеся і які хіба займають місце у шафі», — розповідає один із співорганізаторів акції у Львові, активіст громадського руху «ВАРТА» та «Варти1» Андрій Романчак.

Другий етап акції «Зігрій людину» організатори планують провести 20-21 листопада і хочуть охопити всі райони Львова.

Нагадаємо, торік координаторка «ВАРТИ» Ірина Оршак відгукнулася на заклик Андрія Бороди організувати акцію у Львові та області. Тоді завдяки її зусиллям зимове вбрання отримали десятки львів’ян, що потребували допомоги.

varta1.com.ua: Новини