У Львові створили мобільний додаток для безготівкової оплати проїзду у транспорті

2022-01-12-104156
2022-01-12-104156

У Львові створили мобільний застосунок, з допомогою якого після впровадження е-квитка можна буде здійснити безготівкову оплату проїзду у громадському транспорті,  повідомили Варта1 у ЛМР.

«Додаток має першу вкладку «купити квитки». Відповідно, ми можемо купити стандартний пересадковий квиток. Також є опція з купівлі короткострокових квитків на 1-2-3-7 днів. У майбутньому ми можемо цю цифру змінювати, відповідно до потреб туристів чи мешканців. Також є можливість придбати довгостроковий квиток – на цьому етапі на 30, 180 та 365 днів. Мобільний додаток має вкладку з маршрутами та функцію «спланувати маршрут», якою в майбутньому буде дуже зручно користуватися», - розповів провідний інженер ІТ-супроводу в проекті «Леокарт» Олександр Гудима.

На сьогодні застосунок є в тестовому середовищі, далі – після тестування, коли додаток перевірять на надійність та безпеку, він стане доступним для користування.

Як додав керівник ЛКП «Львіватодор» Микола Власюк, тест на безпеку – один з найважливіших. «Проводимо таке тестування, щоб видати в користування максимально надійний продукт. Щоб пасажири чітко знали, що їхні кошти захищені, що Леокарт – максимально надійна система», - акцентував Микола Власюк.

Нагадаємо, на другому етапі впровадження е-квитка (кінець І кварталу - початок ІІ кварталу) пасажири зможуть оплачувати проїзд за допомогою спеціального мобільного застосунку, банківської картки, загальної транспортної картки «ЛеоКарт», або персоналізованої загальної транспортної картки «ЛеоКарт». Загальну транспортну картку можна буде купити в мережі роздрібної торгівлі або в Центрі обслуговування пасажирів, без надання жодних документів. У Львівській МТГ діятиме близько 400 точок продажу таких транспортних карток. Персоналізовану загальну транспортну картку «ЛеоКарт» можна буде придбати в Центрі обслуговування пасажирів, надавши необхідні документи та фото.


 

varta1.com.ua: Новини