У Львові судитимуть екс-директора оборонного підприємства, який привласнив мільйони бюджетних коштів

Посадовець завдав збитків оборонному бюджету держави на майже 1,5 млн грн

ФОТО: БЕБ

У Львові судитимуть колишнього директора оборонного підприємства через закупівлю за завищеними цінами. Він уклав договори на придбання електронно-променевих трубок, що використовуються під час ремонту літаків, за завищеними цінами. Екс-керівнику оголошено про підозру за зловживання службовим становищем.  Про це повідомляє БЕБ та СБУ у Львівській області.

Встановлено, що в період перебування на посаді, екскерівник залучив комерційні структури та здійснював «відмивання грошей» під час закупівлі товарів для оборонного відомства.

Для реалізації схеми він укладав договори з фірмами-підрядниками на поставку продукції, які, нібито, запропонували найнижчу ціну.

Проте, згодом ціна в специфікаціях на ідентичні запчастини безпідставно зростала у десятки разів, а керівник й надалі давав необґрунтовані вказівки підлеглим здійснювати закупівлю товарів.

Такі оборудки дали змогу фігуранту отримати чималий «прибуток» за рахунок держави.

Посадовець завдав збитків оборонному бюджету держави на майже 1,5 млн грн.

У лютому 2024 року, колишньому посадовцю було повідомлено про підозру, за одним з епізодів злочинної діяльності, щодо привласнення майже 900 тис грн бюджетних коштів.
Станом на сьогодні зловмисник отримав ще одну підозру у привласненні майже 500 тисяч гривень, які були виділені на купівлю товарів для оборонного відомства.

Судитимуть його за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровано до суду.

Читайте також: БЕБ на Львівщині забезпечило відшкодування 4,5 млн грн завданих державі збитків

Фігуранту загрожує до 6 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк