У Львові судитимуть маршрутчика, який збив монахиню в центрі, а тіло протягнув через пів міста (ФОТО, ВІДЕО 18+)

Збив двох жінок, навіть не зупинився і поїхав собі по маршруту

На лаві підсудних опиниться водій автобуса, який збив монахиню в центрі Львова, а тіло протягнув через пів міста. Досудове розслідування завершене, а обвинувальний акт скеровано на розгляд суду. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

Нагадаємо, що тіло однієї з потерпілих, 48-річної львів’янки, транспортний засіб протягнув сім кілометрів вулицями міста — від отриманих травм, вона померла.

Дорожньо-транспортна пригода сталася 20 листопада 2021 року, близько 6 години ранку, на перехресті вулиці Дорошенка та проспекту Свободи у Львові.

Водій маршрутного таксі № 138 марки «БАЗ», 47-річний мешканець Львова здійснив наїзд на двох львів’янок, віком 48 та 67 років, які рухалися пішохідним переходом, та поїхав з місця ДТП.

У результаті наїзду одна жінка отримала тілесні ушкодження та була доправлена до медзакладу. Тіло іншої жінки було виявлено на кінцевій зупинці маршрутки — на вулиці Джорджа Вашингтона.

Водія було відразу затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини повідомили йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років або без такого.

Загиблою виявилася монахиня Латинського катедрального собору Львова Ольга Дуплеца, яка працювала на парафіяльній кухні плебанії.

Дві монахині зі Згромадження Сестер Францішканки Родина Марії йшли зранку на святу месу до Львівської Латинської Катедри й на пішохідному переході вул. Дорошенка–пр. Свободи їх збила маршрутка.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також