У Львові судять адвокатку Інни Іваночко

Іваночко - керівниця місцевої «ОПЗЖ»

Вчора, 23 лютого, у Галицькому районному суді Львова відбулось судове засідання у справі адвокатки Світлани Новицької, яка підозрюється у державній зраді. Про це пише Львівська мануфактура новин.

Під час засідання суддя Стрельбицький В.В. розглядав клопотання щодо обрання запобіжного заходу «тримання під вартою» проросійському адвокату Світлані Новицькій. В ході судового процесу підозрювана заявила про відвід. Відповідну заяву було розглянуто та відмовлено.

На розгляді у суді перебуває два клопотання, де фігурує Світлана Новицька.

Відтак суддя розглянув також друге клопотання щодо арешту майна фігурантки. В ході засідання слідчий додав до матеріалів цієї справи копії відеозапису проведення слідчих дій.

Світлана Новицька заявила, що не була ознайомлена із заявою про арешт її майна, заявляючи, що не знає про яку заяву та яке саме майно йдеться. Адвокат підозрюваної Дмитро Кальонов додав, що йому також про це клопотання невідомо.

У зв’язку з цим суддя Стрельбицький В.В. надав обвинувачуваній та її захиснику можливість ознайомитись із даною заявою, а також відеоматеріалами, наданими слідчим.

Новицька також висловила побажання, щоб розгляд справи щодо неї відбувався у закритому режимі. Втім прокурор та слідчий зазначили, що таких ризиків немає, відтак суд побажання підозрюваної відхилив.

Також, попросила суддю надати їй час на складання письмового заперечення на заяву щодо арешту її майна, а також додані матеріали. Її прохання було задоволено.

Відтак суддя оголосив перерву. Наступний судовий процес, на якому Світлані Новицькій оберуть запобіжний захід, відбудеться наступного понеділка, 26 лютого.

Читайте також: У Львові керівницю місцевої «ОПЗЖ» судитимуть за держзраду

Світлана Новицька виступала адвокатом колишньої очільниці Львівської обласної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Інни Іваночко, так званого “заступника міністра інформації ДНР” Володимира Пряхіна, а також обвинуваченого у держзраді журналіста Руслана Коцаби.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також