У Львові судитимуть акушер-гінеколога однієї із лікарень

159448
159448

Цьогоріч, наприкінці вересня, Львівською місцевою прокуратурою №2, до Шевченківського районного суду м.Львова скеровано обвинувальний акт стосовно акушер-гінеколога однієї із місцевих лікарень за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.140 КК України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.


Нагадаємо, що у листопаді 2015 року, вказаний лікар з вищою кваліфікаційною категорією та достатнім професійним рівнем, не провів відповідних досліджень і тестів для визначення прогресу пологів та не діагностував кисневого голодування плоду. 


Внаслідок гіпоксично-ішемічного ураження центральної нервової системи важкого ступеня новонароджена дитина померла.


До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та відсторонено від займаної посади. 


За вчинений злочин медику загрожує до 3 років позбавлення волі та трирічне позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. 


Варто зазначити, що прокуратурою області приділяється значна увага стану досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами неналежного виконання медичними працівниками своїх професійних обов’язків, що спричинили тяжкі наслідки. 


Так, з початку року до суду скеровано 11 кримінальних проваджень зазначеної категорії, з них 8 на даний час перебувають на розгляді у судах, 3 – вже розглянуто.


 

varta1.com.ua: Новини