У Львові судитимуть двох чоловіків за вбивство п’ятирічної давності

lvivsydkilerbanda_02102020_2
lvivsydkilerbanda_02102020_2

Чоловіка затримали у м. Яремче, Івано-Франківської області, 13 липня 2020 року, де він тривалий час переховувався від поліцейських. Про це інформує департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

У вересні 2015 року, до одного з будинків у Львові на автомобілі «BMW» під’їхали невідомі особи у камуфляжній формі та розстріляли 50-річного чоловіка. Від отриманих поранень потерпілий загинув на місці.

Невдовзі іномарку з номерами на чорному фоні правоохоронці знайшли у середмісті.

Причетними до смерті львів’янина виявилися учасники місцевої організованої злочинної групи, 1973 та 1983 років народження, один із яких був кілером цієї ОЗГ.

Підозрювані відразу після вчинення злочину виїхали за межі України. Згодом правоохоронні органи України оголосили їх у міжнародний розшук.

Один із чоловіків переховувався від слідства на території Італії. Втікача затримали поблизу міста Неаполь.

У лютому 2019 року члена організованої злочинної організації екстрадували до України.

У червні цього ж року обвинувальний акт відносно нього було скеровано до суду.

Оперативники встановили місце переховування другого зловмисника — кілера однієї з ОЗГ. Чоловік під іншим ім’ям мешкав на території м. Яремче Івано-Франківської області.

Йому було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У вівторок, 29 вересня, обвинувальний акт скеровано на розгляд Шевченківського районного суду м. Львова.

varta1.com.ua: Новини