У Львові судитимуть учасників злочинної групи, яка створила гральний бізнес

original
original

Досудове розслідування завершене, слідчі скерували обвинувальний акт на розгляд суду. Зловмисникам загрожує покарання — позбавлення волі на термын від п’яти до дванадцяти років. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Діяльність організації викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділу детективів) Головного управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області.

Під час досудового розслідування, відкритого за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК України та ч. 4 ст. 28 (вчинення злочину злочинною організацією) КК України — ч. 1 ст. 203 зн. 2 (зайняття гральним бізнесом) КК України, правоохоронці встановили, що заклади були розташовані у Львові (Брюховичі) та у Стрию та працювали під вивісками операторів лотерей. Однак, фактично, в них у порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» за допомогою комп’ютерної техніки клієнтам надавались послуги у сфері грального бізнесу із виплатою виграшних коштів.

До складу злочинної організації входило одинадцять учасників — вони мали чітку ієрархію, розподілені ролі та обов’язки. Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерне обладнання, яке зловмисники використовували для надання клієнтам незаконних послуг, флеш-накопичувачі, «чорнові» бухгалтерські записи, мережеве та інше обладнання, а також грошові кошти, виручені від злочинної діяльності.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Зловмисникам загрожує покарання — позбавлення волі на термін від п’яти до дванадцяти років.

varta1.com.ua: Новини