У Львові троє дітей хворих на ковід перебувають під киснем (ВІДЕО)

Найменшій дитині хворій на ковід у Львові 2 тижні.

Фото ілюстративне

У динаміці захворюваності на коронавірусну інфекцію серед дітей у Львові спостерігається позитивна динаміка. Однак ще рано говорити про перемогу над хворобою. Про ситуацію з захворюваністю «Варта1» прокоментувала Ірина Бережна, завідувачка Другого педіатричного відділення дитячої лікарні Першого медоб’єднання Львова.

Лікар повідомила, що нарешті спостерігається позитивна динаміка. 

«Нарешті в нас з’явилася хоч якась позитивна цифра, оскільки в нас вже поступлення зменшилися і ми маємо 71 дитину хвору на Covid-19. Діти в стані середньої важкості», — прокоментувала Ірина Бережна, завідувачка Другого педіатричного відділення дитячої лікарні Першого медоб’єднання Львова.

Найменшій дитині хворій на ковід — 2 тижні, а найстаршій — 16 років.

Троє дітей перебуває в реанімації, їх підключили до апаратів ШВЛ. Одній дитинці з них 8 місяців.

Лікарка повідомила, що їх стан стабільний, загрози їх життю немає.

Також медик порекомендувала батькам в будь-якому випадку звертатись досімейного лікаря в разі виникнення симптомів коронавірусної інфекції.

«Самолікування користі може не принести, навпаки зашкодити вашій дитині», — додає лікарка.

Нагадаємо, як розповіла в інтерв’ю завідувачка Другого педіатричного відділення Дитячої лікарні Першого територіального медичного об’єднання Львова Ірина Бережна, основна причина, чому стало більше хворіти дітей — висока заразність, а ще — короткий інкубаційний період.

Якщо під час перших хвиль пандемії ми говорили, що інкубаційний період може бути 4–7 днів, то тепер він може тривати день. І якщо хтось вдома має «Омікрон», за день може захворіти вся сім’я. 

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена

Читайте також