У Львові тимчасово заборонили їздити кінним каретам по центру міста (відео)

IMG_20191102_194650
IMG_20191102_194650

Сьогодні, 4 листопада, біля Львівської міської ради, заступник міського голови Андрій Москаленко озвучив журналістам рішення комісії з контролю туристичного навантаження після трагічної події, з учатю кінної карети. Про це повідомив депутат львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Так, комісія з контролю туристичного навантаження на громадський простір приняла рішення з 04.11.2019 р. по 11.11.2019 р. тимчасово призупинити погодження на виїзд туристично-актракційних транспортних засобів (кінних карет) у пішохідну зону міста.


Андрій Москаленко розповів, що така комісія щороку надає відповідний дозвіл після перевірки умов проведення діяльності. У Львові є дві компанії, які можуть надавати подібні атракції. Одна з них — ФОП Валентина БАНАС, якій власне і належали коні.

Заступник міського голови називає подію штучно створеним інцидентом, адже коні налякались феєрверку, який запустили люди, не зважаючи на те, що у Львові давно діє ухвала «Про заборону використання та реалізації феєрверків, салютів і піротехнічних виробів на території м. Львова».

Додатково комісії доручено провести детальний аналіз ситуації, яка склалася в суботу, 2 листопада, у центрі міста Львова.

Нагадаємо, 2 листопада, на проспекті Свободи у Львові, сполохані коні, запряжені у прогулянкову карету виїхали на центральну алею, де відпочивали люди, внаслідок чого молода дівчина отримала серйозні ушкодження. Кобилу, яка внаслідок інциденту отримала травму, довелось приспати.

Попередньо відомо, що прогулянкова карета, запряжена двома кіньми стояла на проспекті Свободи, коні сполохались голосного хлопка, від випущеного невідомими салюта. Поліція розшукує цих осіб.

varta1.com.ua: Новини