У Львові урочисто відкриває сезон дитяча залізниця (ФОТО)

427681_original
427681_original

У неділю, 6 травня, на Львівській магістралі стартує черговий сезон пасажирських перевезень на дитячих залізницях. Про це інформують у прес-службі Львівської залізниці.


Львівська дитяча залізниця запрошує львів’ян та гостей міста на урочисте відкриття руху об 11-й годині на станцію Сонячна (зі сторони вулиці Стрийської). 


Усі дитячі залізниці Львівської магістралі працюватимуть у вихідні та святкові дні з травня по вересень. Цього року вартість веселої та пізнавальної поїздки мальовничими маршрутами дитячих залізниць Львівської магістралі становитиме: у Львові – 12 грн. для дорослих і 6 грн. – для дітей.


Дитячі залізниці Львівської магістралі, що розташовані у паркових зонах обласних центрів, є унікальними позашкільними гуртками та улюбленим місцем сімейного дозвілля із понад 60-літньою історією. Щороку вони збагачують знаннями та навичками багатьох хлопців та дівчат, чимало з яких у майбутньому обирають залізничний професійний шлях, а численним відвідувачам дарують незабутні враження та емоції.

Нагадаємо, що Львівська дитяча залізниця утворилася на території Стрийського парку на основі колії, прокладеної для підвезення експонатів Крайової виставки.


Сьогодні вона має дві станції – Паркову та Сонячну. Довжина колії – 1,2 км. 


Крім того, сьогодні ж відкриваються Луцька дитяча магістраль (урочистості розпочнуться о 13-й годині на станції Росинка) та Закарпатська мала залізниця, яка запрошує мешканців та гостей Ужгорода на святкове дійство о 10-й годині на станцію Молодіжна. 



[caption id=«attachment_58664» align=«alignnone» width=«593»] Фото: ANDERVER. liveJournal[/caption]

varta1.com.ua: Новини