У Львові в парку культури демонтували огорожу на самовільно захопленій землі (відео)

1
1

Сьогодні у парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького відбулись демонтажні роботи на самовільно захопленій земельній ділянці. Замовником робіт з демонтажу самовільно встановленої огорожі є сам парк, а виконавець – міські комунальні служби. Зараз на території ведеться перевірка відповідними службами. Також на вересень місто готує повторні ухвали про розірвання договору оренди з підприємцем, який здійснив самовільне захоплення землі парку. Про це повідомили під час брифінгу заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко та директор парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького Олександр Молодий, пише прес-центр ЛМР.


[embed]https://youtu.be/RwXEAIddXx8[/embed]


«Певний час тому працівниками парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького було виявлено захоплені частини території парку. Це захоплення відбулося у вульгарний спосіб і після того інституціями міста було вчинено усі необхідні дії щодо фіксації, складено акт обстеження земельної ділянки, де чітко визначено, з усіма підписами, що ця земельна ділянка була у вульгарний спосіб захоплена визначеними фізичними особами. Окрім огорожі готували до бетонування основу. Тобто, мали намір продовжувати захоплювати територію парку надалі.


Відповідно сьогодні вранці службами міста під керівництвом парку було проведено дії щодо звільнення захопленої ділянки території парку. Станом на сьогодні, фактично, уся частина огорожі є демонтована, основи для залиття бетонну також є демонтованими.


Службами міста, адміністративно-технічним управлінням та державною архітектурно-будівельною інспекцією зараз скеровано додаткові перевірки на цю ділянку. Після того, як було забрано огорожу, виявлено ряд порушень, які ці перевірки офіційно встановлять. Але можна чітко сказати, що будівельний майданчик оформлений неналежно, на ньому є величезна кількість будівельного сміття. Після захоплення парку ця фізична чи юридична особа має нести повну відповідальність перед законом. Всі дії, які сьогодні відбувалися і продовжуються згідно з чинним законодавством. На місце також приїжджали представники поліції, які були ознайомлені з документами. Відтак, приїхали представники цього суб’єкта, який захопив територію парку. І вони також були ознайомленні з усіма документами, які є», - зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.


«Я дуже радий, що місто нам допомогло. Я вважаю, що воно так і має бути. Місто має захищати майно громади. Ті, хто хоче вкрасти майно громади, повинні чітко розуміти, що їм це не пройде. Тому сьогодні ми демонтували цю огорожу, якщо вона з’явиться завтра – то ми це знову будемо робити. Ми не втомимося знімати огорожу. Ми захищаємо своє майно, майно громади», - додав Олександр Молодий, директор парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького.


Як уточнив Олександр Молодий, площа загородженої самовільно території - 0,1358 га.


«На цій ділянці є нерухомість і є оренда 10 соток землі. Нерухомість записана на громадянку Баляш, це дружина Олега Баляша. Спробу крадіжки землі в парку здійснили саме вони. Торік Львівська міська рада прийняла рішення про розірвання договору оренди, але Галицький районний суд скасував це рішення. У нас суд так може, але ми будемо боротись.


Демонтаж проводився коштом парку. Ми є замовником цих робіт і ми будемо за це платити відповідно до угод, які ми уклали. Вартість невелика, ми вдячні комунальним підприємствам, які погодились нам допомогти.


Сам парк є важливим об’єктом, коли на території парку виростає велика огорожа – це не добре. Це територія парку, яку захопили. Вони захопили більше 10 соток. Мінімум 10 тис доларів коштує одна сотка. Тобто, це 130 тис дол. Це не лише комерція, це крадіжка території парку, громадського місця, де усі повинні мати вільний доступ.


Відповідно до договору оренди, у них є 0,1022 га. Спробу встановити капітальну огорожу вони здійснили на ділянці 0,1358 га», - розповів Олександр Молодий, директор парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького


«В серпні-вересні з боку міста будуть вжиті всі необхідні заходи, в тому числі, ряд ухвал будуть підготовлені, аби розірвати оренду. Якщо суд буде знову скасовувати, ми будемо повторно виносити ухвалу на розгляд. Не можна дозволяти прецедентів захоплення території парку. Думаю, найближчим часом багато інспекцій будуть обстежувати цю територію, аби її повноцінно повернути в функціонування парку.


По цьому об’єкту є дуже багато різних судів. Всі дії, які сьогодні вчиняли, робили на основі чіткого акту, всіх документів, були присутні представники правоохоронних органів.


Цією огорожею вони унеможливили проведення «Львівводоканалом» робіт щодо проведення комунікацій, бо місто вкладає великі кошти, там будується стадіон, атракціони. Це все потребує більше інфраструктури. Один з чітких мотивів сьогоднішніх робіт – одразу після демонтажу «Львівводоканал» продовжує прокладення мереж і перекопування цієї території. Є чіткий план щодо розвитку парку, цієї території, ця територія критично важлива для парку», - додав Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

varta1.com.ua: Новини