У Львові в’язень видурював гроші під виглядом збору коштів на лікування військових ЗСУ

Правоохоронці закликають громадян обирати надійні та перевірені фонди або надсилати допомогу тим, кого знаєте особисто.

Фото Національна поліція Львівської області

У Львові чоловік, який зараз відбуває покарання за скоєння розбою, незаконно заволодів  грошовими коштами жінки на загальну суму майже 25 тисяч гривен. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції Львівської області.

Слідчі Львівського районного управління поліції  № 1, спільно з оперативниками Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області, встановили, що 37-річний мешканець Херсонщини, перебуваючи в одній з установ виконання покарання у Львові, на своєму акаунті розмістив оголошення про збір коштів нібито на лікування та реабілітацію, назвавшись військовослужбовцем ЗСУ.

«Таким чином, він незаконно заволодів грошовими коштами громадянки, яка надіслала на вказаний банківський рахунок близько 1000 гривень та 750 євро. Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили  йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України», — повідомили у поліції.

Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці закликають громадян обирати надійні та перевірені  фонди або надсилати допомогу тим, кого знаєте особисто.

Нагадаємо, раніше у львівській в’язниці «накрили» фіктивний центр з продажу деревини.

varta1.com.ua: Новини

Ярошенко Олена