У Львові вчителів почали навчати стрільбі та самозахисту (ФОТО)

Навчання проводитимуть у всіх районах міста

Старшокласників та освітян Львова навчать основ поводження зі зброєю та самозахисту. Такий навчальний курс організували на базі школи № 67, однак у подальшому схожі навчання проводитимуть у всіх районах міста, повідомляє ЛМР.

Викладачі гуртка «Центру військово-патріотичного виховання, самозахисту та домедичної допомоги» розповідатимуть правила поводження зі зброєю, на практиці збиратимуть та розбиратимуть автомат та пістолет Макарова, стрілятимуть із пневматичної гвинтівки та проходитимуть основи самозахисту.

У липні практикуми-семінари відбуватимуться у Залізничному районі. На заняття планують долучити близько 130 учнів та вчителів.

«Навчати учнів та педагогів львівських шкіл правилам поводження зі зброєю та самозахисту ми вирішили не чекаючи першого вересня. Проводять його керівники гуртків позашкілля. Згідно з цією програмою, кожного місяця навчання старшокласників та освітян будемо проводити в іншому районі міста. Навчання відбувається добровільно: школи були проінформовані та склали список охочих — у Залізничному районі, звідки ми розпочали, їх близько 130. Інші райони також активно готуються долучитись до цього практикуму.

З початку навчального року в кожному закладі ми будемо більше приділяти уваги  вишколу, правильному поводженню з навчальною зброєю та урокам медицини», — розповідає керівник Департаменту гуманітарної політики Львова Євген Бойко.

Фото: ЛМР

Як повідомлялося, львівських школярів стрільбі з лука навчатиме Призер Олімпійських ігор.

varta1.com.ua: Новини

Володимир Садовий

Читайте також