У Львові вдови чорнобильців отримають додаткові пільги

GEjQzUg52FggodJCYuzf
GEjQzUg52FggodJCYuzf

У Львові розширять категорії пільговиків, яким надаватимуть підтримку з міського бюджету на оплату комунальних послугПро це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради, пише «Status quo».

На засіданні постійної комісії гуманітарної політики Львівської міської ради депутати розглянули проєкт ухвали «Про внесення змін до ухвали міської ради від 19.06.2014 № 3432 »Про затвердження Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян м. Львова".

Заступник начальника управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Леся Дронь поінформувала, що відповідно до проєкту ухвали пропонується додатково включити до отримувачів пільг дружин (чоловіків) померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

«Кількість таких осіб щораз збільшується», — зазначила Леся Дронь.

Члени комісії підтримали цю пропозицію. Тепер за кошти міської громади буде надаватися допомога на відшкодування комунальних послуг вдовам загиблих ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Додамо, що станом на листопад 2019 року на обліку в управлінні соціального захисту департаменту гуманітарної політики ЛМР перебуває 277 дружин (чоловіків) померлих громадян з числа учасників ліквідації наслідків Чорнобильської АЕС, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Для надання пільг цим особам щомісячна потреба в коштах становить близько 114, 4 тис грн. На одну особу пільга нараховуватиметься приблизно 416 грн на місяць.

varta1.com.ua: Новини