У Львові відбудеться перепоховання воїнів УПА

lichakivskiy-tsvintar
lichakivskiy-tsvintar

У понеділок, 14 жовтня, о 09:00 год., на Личаківському кладовищі відбудеться перепоховання останків воїнів УПА — Мочурада Михайла Андрійовича та Онищака Дмитра Васильовича з смт Щирець, Пустомитівського району. Про це повідомляє ЛМР.

Поховають Героїв на полі почесних поховань № 86-А.

«На свято Покрови і День захисника України у місті буде багато урочистих заходів. Розпочнемо їх з 09:00 год., на Личаківському кладовищі. Як і минулого року, цього року ми матимемо велику честь провести перепоховання наших Героїв — воїнів УПА — Мочурада Михайло Андрійович, який прожив фактично 31 рік, і його побратима Онищака Дмитра Васильовича. Отож, 14 жовтня головні заходи у Львові розпочнуться із свідчення того, що ми пам’ятаємо наших Героїв», — повідомив Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку.

До слова, відповідне рішення про перепоховання Мочурада Михайло Андрійович і Онищака Дмитра Васильовича було прийнято сьогодні на засіданні виконавчого комітету ЛМР — «Про надання дозволу на перепоховання останків воїнів УПА».

«Згідно з рішенням виконавчого комітету перепоховання воїнів УПА відбудеться на полі почесних поховань № 86А Личаківського цвинтаря. Це територія Марсового поля, так звана Стіна пам’яті воїнів УПА. Там знаходяться крипти для майбутніх поховань. Зараз там є 13 поховань.

Минулого року було перепоховано двох невідомих вояків. Вчора ми завершили встановлення пам’ятників, які завтра можна буде і освятити. Також вже практично виготовлений пам’ятник під поховання, яке відбудеться у понеділок", — розповів Михайло Нагай, директор Музею «Личаківський цвинтар».

За його словами, воїнів УПА на Личаківському кладовищі хоронять не тільки на полі № 86А, але й на полі почесних поховань № 42, № 76. Орієнтовно є більше 300 воїнів.

Організувала перепоховання воїнів УПА «Львівська обласна організація Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса», у співпраці з меморіально-пошуковим центром «Доля».

 

varta1.com.ua: Новини