У Львові відбулося урочисте відкриття Пластового року

IMG-8925
IMG-8925

У Львові, на площі перед пам’ятником Іванові Франкові, відбулось урочисте відкриття Пластового року. Про це інформує пресслуба ЛМР.

«Пласт має свою особливість: спочатку молоді львів’яни ідуть в Пласт, він їх змінює, а потім вони стають дорослими і змінюють Львів, змінюють Україну. Є одне правило – хто є в Пласті, той завжди дуже крутий і дуже правильний. Тому маємо великий респект до Пласту.

До речі, на Покрови ми у Винниках будемо відкривати нову пластову домівку. І взагалі наша мета — привести до порядку всі приміщення, де займаються пластуни. І тут є одна дуже цікаво опція: в нас на сьогодні є вже відремонтована 21 медіатека в місті Львові, і ви можете використовувати ті приміщення для того, щоб проводити свої збірки, зустрічі. Я думаю, що з вашими виховниками ми можемо це спільно опрацювати. Також ми далі будемо ремонтувати наші комунальні приміщення, щоб ви мали нормальні умови. У мене в сім’ї є 5 хлопців і всі 5 – пластуни. То вони часто збираються своїми гуртами в мене вдома і роблять рейвах, тому я зацікавлений в тому, щоби всі пластуни мали нормальні умови.

Бажаю вам усім доброго здоров’я і наснаги. Пласт – це круто! Слава Пласту! Слава Україні!», — сказав мер Львова Андрій Садовий.

Опісля вітального слова було нагороджено:


  • Старшопластунку Беньо Марту;

  • Старшу пластунку вірлицю Слюсаренко Анастасію;

  • Старшу пластунку вірлицю Данилиху Софію.


Голова Львівського осередку Пласту Анастасія Слюсаренко вручила Андрієві Садовому подяку за всебічну підтримку пластунів Львова, зокрема за сприяння у проведенні пластових заходів та ремонтів домівок.

Впродовж навчального року 2020–21 років Львівський осередок пласту провів 136 заходів різного спрямування, з них 64 — за підтримки Львівської міської ради. У літній сезон 2021 року організовано 54 табори різного спрямування, участь у яких взяли близько двох тисяч пластунів станиці Львів.

varta1.com.ua: Новини