У Львові відкрили другий в Україні Банк грудного молока (ФОТО)

Зокрема, донорським грудним молоком забезпечують передчасно народжених малюків

ФОТО: Ірина Микичак

Львів став другим містом в Україні після Києва, де відкрили Банк грудного молока — на базі неонатального центру Львівської обласної клінічної лікарня.

Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак на своїй сторінці у «Facebook».

«Банк грудного молока! Ця ідея народилась вже трохи років тому. І я дуже радію з того, що вдалося усе задумане, що неонатальний центр розвивається і прогресує. І це насправді не просто гарна новина, а це дуже людяний і життєстверджуючий проєкт ЛОКЛ, який слід поширювати Україною, наслідуючи Перинатальний центр Києва, а тепер і ЛОКЛ. Це надто важливо в час війни, коли вагітні жінки і діти стають особливо беззахисними», — написала вона.

Фото: Ірина Микичак

Вона наголосила, що саме материнське грудне вигодовування дитини, за рекомендаціями «World Health Organization (WHO) UNICEF Ukraine», є “золотим стандартом” виходжування та виховання дитини, має найкращий вплив на фізичний розвиток дитини та її здоров’я.

Завдяки Банку грудного молока донорським грудним молоком забезпечують передчасно народжених малюків, матері яких, через ряд перешкод, що пов’язані з психоемоційним та фізичним станом, не мають грудного молока. Грудне молоко, у тому числі, донорське, є найкращим шансом для профілактики та лікуванням важких станів, рятує життя та сприяє подальшого розвитку здорової дитини.

За словами Ірини Микичак, у Банку грудного молока в ЛОКЛ створені належні умови і увесь процес ретельно контролюється на кожному етапі (починаючи з обстеження жінок-донорів, досліджень молока, пастеризації, яка гарантує мікробіологічну безпеку і збереження максимальної харчової цінності, та закінчуючи дотриманням умов зберігання).

Фото: Ірина Микичак

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також