У Львові відкрили меморіальну дошку Герою України, повному кавалеру Ордену «За мужність» Івану Павлишину

Вічна пам'ять!

У Львівському професійному ліцеї залізничного транспорту   відбулося урочисте відкриття меморіальної таблиці випускнику ліцею, Герою України, повному кавалеру Ордену «За мужність» Івану Павлишину. Про це повідомив у ФБ Львівський професійний ліцей залізничного транспорту.

Іван народився в с. Заверещиця Городоцького району 16 тарвня 1994 р.  Служив у 24 окремій механізованій бригаді імені Короля Данила танкістом, згодом перевівся у розвідувальний підрозділ. Контракт підписав у жовтні 2013 р.

На фронті з 2014 року.  Брав участь у звільненні Ямполя, Закітного, Лисичанська, а також у боях за Луганщину. Станом на жовтень 2019 року – старший сержант НТБ 24-ої бригади. Повномасштабне вторгнення РФ з підрозділом зустрів на Сході, брав участь у боях за Попасну. Був поранений в око, після лікування повернувся на службу.

Іван загинув 20 грудня 2022 р. на околицях міста Бахмут при виконанні бойового завдання внаслідок мінометного обстрілу.

Івану присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота зірка» (29.09.2023 посмертно), повний кавалер ордена «За мужність», Народний Герой України.

Читайте також: Президент присвоїв звання “Герой України” посмертно 26-річнному воїну з Львівщини, який був повним кавалером орденів «За мужність»

На урочистостях були присутні Ольга Михайлівна, мати Героя, брат Михайло, теж військовослужбовець, священики отець Богдан та отець Василь, директор школи, в якій учився Іван, класний керівник, друзі та односельці, а також учні й колектив ліцею.

varta1.com.ua: Новини

Ольга Чобіт

Читайте також