У Львові відкрили «СпівДіяХаб»: які надаватимуть послуги та кому

Послуги отримуватимуть як переселенці, так і місцеве населення

ФОТО: ЛОВА

У Львові на базі Палацу Мистецтв відкрили «СпівДіяХаб». У центрі надаватимуть низку послуг мешканцям області, а також тим, хто знайшов прихисток на Львівщині через воєнні дії.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Хаб «СпівДія» у Львівській області став 24-м на території України.

В хабі безкоштовно надаватимуть такі послуги:

  • кар’єрного консультування та працевлаштування;
  • надання гуманітарної допомоги цивільному населенню;
  • психологічна підтримка;
  • робота мобільних груп «СпівДія» заради дітей;
  • підтримка «СпівДія» шелтерів у регіоні (передбачаються виїзди команди «СпівДії» у громади області).

«СпівДіяХаб» працюватиме у форматі 60 на 40. 60 % — послуг отримуватимуть переселенці, 40 % — місцеве населення.

«СпівДіяХаб» розташований у цокольному приміщенні Львівського палацу мистецтв, що на Коперника, 17. Людина, яка потребує допомоги, може звернутись безпосередньо туди, або ж написати на сторінку Львівського обласного молодіжного центру у мережі фейсбук “Я потребую допомоги від СпівДіяХабу” і вже молодь, яка там працює, роз’яснить подальші кроки для отримання допомоги.

Також у планах команди організувати серію заходів, які сприятимуть інтеграції молоді з числа ВПО, яка проживає на території Львівської області, із представниками місцевої молоді. Зокрема, шляхом виїздів у райони Львівщини.

Наразі, в Україні працює 121 молодіжний центр, до війни їхня кількість була майже втричі більшою.

Довідково:

Платформу «СпівДія» створили для того, щоб допомагати цивільному населенню. Її створили молодь спільно з Офісом Президента України, Міністерством молоді та спорту, Міністерством розвитку громад та територій, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, благодійним фондом “Повір у себе” за підтримки програми “Мріємо та діємо” Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, що реалізується IREX, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Програмою розвитку ООН в Україні, Ініціативним центром сприяння та розвитку громадського почину “Єднання”, Координатором проектів ОБСЄ в Україні, проектом Європейського Союзу “EY4Youth — Enterpreneurship and Employment”.

Нагадаємо, на Львівщині названо відсоток переселенців, які призвані до лав ЗСУ.

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Читайте також